Her kommer en opskrift, så I derhjemme nu ikke behøver jagte tilbud på den lækre sandwichspread. Hemmeligheden bag enhver god spread er solsikkekerner – og mange af dem! De giver en luftig, cremet spread, man ikke kan andet end at elske.
Når man først kommer i gang med at lave spreads, er der et utal af muligheder og ingredienser man kan bruge. Jeg startede med en klassiker: Tomat/rosmarin spread. Hvis I har en opskrift på en anden version, vil jeg meget gerne have den (:
Du skal bruge:
– 75 g tomat
– 1 1/2 dl solsikkekerner
– 50 g løg
– 3 soltørrede tomater
– 2 spsk tomatkoncentrat
– 2 spsk citronsaft
– 1/2 dl vand
– 1 spsk olivenolie
– Bladende fra 1 rosmarinkvist
– Salt
– Peber
Alle ingredienserne blendes lidt tid, til konsistensen er blød og ensartet.
Ønsker man mere tomat eller rosmarin? Så kom bare mere af det i og blend igen.
Man kan selvfølgelig også lave denne udgave med basilikum, oregano eller hvad man ellers kan lide. Hos os står der en rosmarin i vinduet, så derfor blev den brugt (:
Brug spreaden på en bolle, noget rugbød, som vist: på pumpernickel, til madpakken, i pitabrød, på pizza, som fyld i pizzasnegle – Hvad man nu kan finde på (:
– Enjoy!
Pingback: Super lækre pizzaSNEGLE « Sehr Toll!